Team

Het formaat van ons team staat niet in verhouding met het formaat van onze passie! Wij zijn een relatief klein team, met onmeetbaar veel passie voor de dieren, de baasjes van de dieren en het continue willen verbeteren van de kwaliteit van onze diergeneeskundige zorg.
Wij stellen onszelf graag even aan u voor.  

 


Tom Hendrikse, dierenarts

 

Afgestudeerd in 2005 en werkzaam in ons team sinds 2020.

 

Speciale interesses:
Als dierenarts heb ik speciale interesse in de bijzondere dieren (vogels, reptielen etc). Ook de sporthondenbegeleiding heeft mijn aandacht. Om die reden heb ik ook ervaring opgedaan met chiropractie.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Als 6-jarig jongetje wilde ik al dierenarts worden.

 

Wat is je doel met elke patiënt?
Bij het behandelen van mijn patiënten vind ik het belangrijk om naast de veterinaire kant ook aandacht te hebben voor voeding, huisvesting, verzorging en gedrag (-smanagement). Zeker bij de Bijzondere dieren is dat enorm belangrijk omdat veel aandoeningen het gevolg zijn van onvoldoende aandacht voor deze factoren.

 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met Monique en haar dochter. Inmiddels ook met een vrij uitgebreide dierentuin bestaande uit 4 honden, 3 katten, 2 slangen, 2 konijnen 4 vissen en 3 bijenvolken.

 

Wat betekenen jou dieren voor je voor jou?
Met de honden ben ik actief in de opvoeding en training en verder geef ik ook les aan mensen met hun honden. 

 

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Als ik geen dierenarts geworden zou zijn denk ik dat ik geleidehonden hondentrainer was geworden ;)

Dierenarts Tom met assistente Rosytha op bezoek bij Almere Jungle.

 Suzanne de Boer, dierenarts 

Afgestudeerd in 2011 en werkzaam in ons team sinds 2020. 
 

Speciale interesses:
Konijnen en knaagdieren, echografie, chirurgie

 

Waarom ben je dierenarts geworden?
Ik wilde eigenlijk altijd al dierenarts worden! Het is een breed vak waar ik veel interesses in kwijt kan.

 

Wat is je doel met elke patiënt?
Beste zorg geven wat binnen onze en de mogelijkheden van de eigenaren ligt. Kwaliteit van leven van het dier altijd in het oog houden.

 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn man, onze dochter en onze kat Casper.

 

Wat betekenen jouw dieren voor je?
Ik kan mij niet voorstellen dat dieren geen rol in mijn leven zouden spelen

 

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Ik zou het echt niet weten!

 


Wilma de Grauw, dierenarts

Afgestudeerd in ​1994 en werkzaam in ons team sinds 2020.
 

Speciale interesses:
​Mijn hart gaat vooral uit naar de echte eerste-lijns kliniek; Diergeneeskunde in hele brede zin, met vooral het intensieve contact met patiënt en eigenaar. Meedenken om voor beiden een zo goed mogelijk behandeltraject te kiezen of je dat nu zelf gaat doen of je doorverwijst naar collega's die gespecialiseerd zijn. Ook de eerste-lijns chirurgie hoort daarbij.
 

Waarom ben je dierenarts geworden? 
​Ik had niet geweten wat ik anders had moeten gaan doen; ik wist het al toen ik 5 was. En ook recent, toen ik voor grote veranderingen in mijn leven stond heb ik weer met heel mijn hart gekozen voor het vak als dierenarts. 

Wat is je doel met elke patiënt? 
​Goede diagnostiek; In goed overleg met de eigenaar welk diagnostisch pad je gaat afleggen en welke behandeling in dit geval, voor deze patiënt en deze eigenaar het beste is.
 

Wie zijn jouw gezinsleden?
​2 knappe dochters (21 en 25) die al zelfstandig wonen, verder woon ik samen met 3 katten: Chupa-Chup, JØrk en Brooke en 3 kippen en een haan. En ik ben heel erg op zoek naar een 2e hands teckel 😉
 

Wat betekent ​Kuukje voor jou?
Kuukje is mijn oudste kip: Kruising Barnevelder kriel met witte Wyandotte. Ze wordt komende zomer 12 jaar en is nog elk jaar broeds en legt haar eitjes (2-3 per week) Ik hoop dat ze deze zomer weer een nestje eitjes wil uitbroeden.

 

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn? ​
Werkeloos vrees ik, of boer.

Dierenarts Wilma met prachtige gans Winnie

 


 

Rosytha, paraveterinair

Afgestudeerd in 2012 en werkzaam in ons team sinds 2010.

Speciale interesses
honden/konijnen/kippen

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Omdat ik “iets anders” wilde en altijd al gek op dieren ben geweest. Het is een dankbaar beroep! (Zowel eigenaren als dieren kunnen erg dankbaar zijn.) 

Dit kwam op mijn pad omdat ik Ruud Blommaart sprak en vroeg of hij nog een vacature vrij had. Hij vertelde me dat hij alleen gediplomeerde paraveterinairs in dienst nam en adviseerde me de opleiding paraveterinair in Barneveld te gaan volgen. Let wel; ik had tot op dat moment nog nooit van een paraveterinair gehoord...
Ik kon mijn stage bij de kliniek gaan lopen. Zo is het gekomen dat ik op 1 september 2010 begon met mijn stage terwijl mijn opleiding pas de 14e van die maand begon. In maart 2011 kwam ik officieel in dienst van de praktijk.


Wat is je doel met elke patiënt?

Om ze zich zo veel mogelijk op hun gemak te laten voelen ondanks het vaak minder leuke bezoek aan de dierenarts. Ik behandel de (opgenomen)dieren zoals ik mijn eigen dieren zou behandelen.  

 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn gezin bestaat uit mijn vriend Marco, mijn twee geweldige dochters Jennifer (Jennifer is al uitgevlogen😭) en Lindsey. En natuurlijk mijn allergrootste vriend Chester 🐶

 

Wat betekent Chester voor jou? 
Chester is een heel bijzonder hondje voor mij. Hij is de zoon van mijn 2 jaar geleden overleden hondje Tommie (mama is het hondje van de buurvrouw) en ik heb hem geboren zien worden. Chester en ik zijn dikke maatjes en wij zijn echt compleet verliefd op elkaar!Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Ik heb heel veel verschillende beroepen uitgeprobeerd en ik heb ook een opleiding pedicure gevolgd, waarschijnlijk zou ik dat geworden zijn. In ieder geval zou het een beroep zijn waarbij je veel contact hebt met mensen aangezien ik een echte babbelkous ben 😀

 

 


Jurissa, paraveterinair

Afgestudeerd in 2014en werkzaam in ons team sinds 2020.
Mijn doel was om het werk met mens en dier te gaan combineren. Naast de studie paraveterinair heeft mijn HBO Social Work hier goed bij geholpen! Vooral het dier inzetten als spiegel bij de mens vind ik erg interessant. Ik heb nog gewerkt als begeleidster op een zorgboerderij, loop ik al ruim 12 jaar rond op een dierenasiel en ben ik vrijwilligster bij een frettenopvang. Het bleef mijn droom om bij een praktijk te werken met bijzondere dieren: dieren die je minder vaak tegenkomt. Eindelijk is die droom uitgekomen!

Speciale interesses:
Bijzondere dieren! Ik ben erg leergierig en vind het altijd leuk om zoveel mogelijk te leren over zoveel mogelijk dieren. Dus wanneer er een dier voorbij komt war ik nog weinig over weet, dan wordt ik erg enthousiast! Zelf heb ik bijna alle soorten knaagdieren gehad en vond het altijd erg leuk om me van te voren goed te verdiepen zodat het diertje de best mogelijke huisvesting en voeding kreeg. 


Waarom ben je paraveterinair geworden?
Van kleins af aan wilde ik altijd al paraveterinair worden. Ik was één van de weinige kinderen die altijd al wist wat ze wilde worden en daar ook standvastig in was. Het was dan ook geen wonder dat de vragenlijsten op de middelbare school dezelfde uitkomst gaven. 

Wat is je doel met elke patiënt?
Ik vind het erg belangrijk om zowel de patiënt als het baasje zo goed mogelijk aan te voelen en op die manier te bekijken wat er nodig is. Mijn doel is dan ook dat beide zich zo comfortabel mogelijk voelen. Dit begint natuurlijk al aan de telefoon en bij de balie. Een luisterend oor, advies of een grapje tussendoor vind ik allemaal erg belangrijk. En uiteraard knuffel ik graag de dieren!

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn hondje Finn (dwergkees), katten Olaf (siamees), Chloë, Bob & Marley (main coons). En ten slotte met mijn kleine fretje Remi. Een gezellige beestenboel waar ik trots op ben! Al kijken mensen mij soms verbaasd aan wanneer ze horen over mijn kleine kinderboerderij. 

Wat betekenen jouw dieren voor jou?
Mijn dieren zijn echt mijn wereld. Ik zou niet zonder ze kunnen! Ze maken wij altijd weer blij en brengen me tot rust. 

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Waarschijnlijk iets in de zorg met mensen (kinderen) met een beperking/gedragsstoornis in combinatie met dieren. Een zorgboerderij of paardencoaching vind ik erg interessant. 

 


Ruud Blommaart - Na 21 jaar als dierenarts te hebben gewerkt heeft Ruud Blommaart in 2009 onze dierenkliniek geopend. Hij heeft zich tot voorjaar 2020 elke dag met passie ingezet voor allerlei soorten huisdieren. Katten, honden, konijnen en ook reptielen, vogels en andere exotische dieren. In april 2020 heeft hij besloten om te gaan ontdekken wat het leven hem nog meer te bieden heeft. Hij heeft de zorg voor uw huisdier in volste vertrouwen overgedragen aan onze artsen en assistentes!