Fret: Voeding

Goede, uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van uw fret. Uw fret heeft verschillende soorten voedingsstoffen nodig: water, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen leveren energie en bouwstenen voor het lichaam:

Water De meest essentiële voedingsstof om te kunnen overleven.
Koolhydraten Energiebron die bijdraagt aan een efficiënte werking van cellen en spieren.
Eiwitten Grote, complexe moleculen die de basiselementen vormen van onder andere de spieren, het bloed, de huid, de organen, de vacht en de nagels.
Vetten Vetten zorgen voor absorptie, de opslag en het transport van bepaalde vitamines, ze leveren energie en zorgen voor een gezonde huid en vacht.
Mineralen Zijn nodig voor een gezonde huid en vacht, een goede ontwikkeling van de botten en gezonde tanden.
Vitamines Helpen ervoor te zorgen dat het dier een gezonde stofwisseling behoudt.

Sommige voedingsstoffen kan uw fret zelf maken uit andere voedingsstoffen; dit zijn niet-essentiële voedingsstoffen. Andere moeten uit de voeding worden gehaald; dit zijn essentiële voedingsstoffen. Vroeger aten onze fretten ‘met de pot mee’ of kregen ze kattenvoer. Omdat de behoeften van uw fret niet dezelfde zijn als die van ons, kwamen vroeger veel ziektes voor die veroorzaakt worden door voedingstekorten.

Tegenwoordig zijn er verschillende goede en complete diervoeders verkrijgbaar die op de behoeften van fretten zijn afgestemd. Science Selective van Supreme Petfoods is een uitgebalanceerde voeding, speciaal samengesteld voor fretten. Het is rijk aan dierlijke eiwitten en is goed verteerbaar. Daarnaast bevat het voldoende taurine; een essentieel aminozuur dat fretten niet zelf kunnen maken en dus via de voeding moeten opnemen.

Vraag uw dierenarts of paraveterinair om advies op maat voor uw dier. Wij adviseren u graag!